Návrat do Vroutku, dvě akce v Postoloprtech, Wohnout a Citron v Žatci. Rockoví fanoušci mají žně

Podbořansko, Postoloprty, Žatec – Rockeři si užijí přelom prázdnin a školního roku „jak víno“. Ve Vroutku u Podbořan, v Postoloprtech i v Žatci pro ně pořadatelé připravili festivaly nebo koncertní série, ve kterých se fanouškům představí desítky kapel a mezi nimiž jsou i opravdové legendy a hodně zvučná jména. Nabitý rockovou muzikou je jak nadcházející poslední prázdninový víkend, tak i ten příští, první zářijový.

Rock for Churchill – návrat po dvou letech

Do Vroutku u Podbořan se po loňské pauze, způsobené opatřeními kvůli epidemii Covid-19, znovu vrací oblíbený festival Rock for Churchill. Startuje právě dnes, v pátek 27. srpna. Ve dvou dnech a na dvou pódiích nabídne návštěvníkům více než třicet kapel nebo dalších hudebníků. Ke známějším jménům patří Gaia Mesiah, N.O.H.A. nebo Prago Union. Festival proběhne tradičně v přírodním areálu Myslivna, letos jde už o 21. ročník tohoto hudebního setkání.

Postoloprty: dvě soboty, dva festivaly

V Postoloprtech v zámecké zahradě bude dunět rocková hudba zítra, v sobotu 28. srpna. Připraven je 7. ročník festivalu Rock Postoloprty, hrát budou například oblíbené kapely z našeho regionu Paralet, Red Hot Chilli Pepa a další. Začátek je v 16.30 hodin.

Další lahůdky přijdou na řadu za týden a jedním z míst dění bude opět zámecká zahrada Postoloprty. V sobotu 4. září proběhnou ve městě Malé postoloprtské slavnosti, přeložené na tento termín z června kvůli tehdejším „covidovým“ omezením, a mezi stromy u zámku bude jejich součástí hudební festival, do nějž se zapojí kapely Kočkuzblajz, Definitivní Ententýk, Tři sestry Revival Banda, The Beatles Revival, Nazareth Revival a další.

Wohnout, Citron, Brutus, to je Dočesná v letním kině v Žatci

V Žatci se na první zářijovou sobotu chystá rocková přehlídka s názvem Festival Dočesná, jejíž pořadatelé uvítají v letním kině skutečné legendy české rockové scény. Fanoušci se mohou těšit na vystoupení kapel Brutus, Wohnout, Citron, Pumpa, Yo Yo Band, a také polskou kapelu Zeppelinians, která hraje skladby od legendárních Led Zeppelin. Tato řízná „dočesná“ v letním kině začíná v sobotu 4. září od 14 hodin. Přijďte si propláchnout zvukovody a vyřádit se s přáteli! Pořadatelé na všech místech se už těší na fanoušky.

(ilustrační foto nahoře: pixabay.com)

ČTĚTE TAKÉ: Kultura venku po dlouhé covidové pauze se znovu rozjíždí: první na řadě je rockový festival v Postoloprtech

ČTĚTE TAKÉ: Legenda František Nedvěd: jeden z posledních koncertů měl v Petrohradě u Podbořan

ČTĚTE TAKÉ: Film o slavném běžci Emilu Zátopkovi: diváci po premiéře tleskali vestoje. Scény se točily i na stadionu v Lounech. Teď už ho mohou lidé vidět v kině