Jedinečná příležitost. Kapela Buty, skutečná legenda devadesátek, vystoupí na pouti v Želči

Želeč, Žatecko – Pamatujete se ještě na kapelu Buty, která v 90. letech vyprodávala sportovní haly a zaplňovala letní kina, festivalové areály či náměstí na slavnostech s legendárními hity jako Mám jednu ruku dlouhou, František (Dobrota), Nad stádem koní nebo Demáček? Pokud ano a máte její písničky rádi, máte teď jedinečnou příležitost po letech vidět a slyšet živý koncert této skupiny v našem regionu, a to na jinak docela nenápadné akci: v sobotu (21.5.) na Svatojánské pouti v Želči u Měcholup na Žatecku.

Buty začnou hrát v 17 hodin, pak jedou ještě na pivní slavnosti

Kapela Buty bude na pódiu na návsi patřit k nejzajímavějším účinkujícím. Její vystoupení začíná v 17 hodin, potrvá přibližně hodinu a půl. Potom se slavní muzikanti se svým týmem přesunou do Tuchlovic na Kladensku, kde kapela ještě týž večer od 21 hodin vystoupí na Tuchlovických pivních slavnostech v tamním letním kině.

Natřískané sály, mnoho cen, slavný film Jízda

Skupina Buty vznikla v roce 1986 v Ostravě. V „devadesátkách“ už zažívala roky své největší slávy a obrovské popularity u fanoušků, patřila k největším hudebním legendám té doby podobně jako například Lucie, Wanastowi Vjecy, Mňága a Žďorp a další. Zpěvák skupiny Buty Radek Pastrňák dostal i jednu z hlavních rolí ve filmu Jízda od režiséra Jana Svěráka, kapela k němu složila také hudbu. I tento film byl velmi úspěšný, i když byl natočen jako nízkorozpočtový, a přispěl k dalšímu růstu popularity všech tvůrců včetně kapely Buty. Skupina posbírala i řadu cen v anketách Gramy, Anděl, Český slavík i Český lev. V minulosti kapela vystoupila na Dočesné v Žatci i na Vábení v Lounech. Teď mají fanoušci v regionu možnost po letech ji znovu vidět v sobotu v Želči.

Pouť v Želči začíná už v 11 hodin a zábava na náměstí ve 13 hodin

Program Svatojánské pouti začíná již v 11 hodin mší v kostele sv. Mikuláše. Zábava na náměstíčku s programem na pódiu se rozběhne od 13 hodin. Připravena jsou dvě vystoupení kouzelníka a dřevorubecká show, z hudebních skupin se představí The Smallpeople, Buty a Free-Band. Děti se mohou těšit na pouťové atrakce, ukázky činnosti hasičů nebo koně a další živá zvířata, dospělí kromě kulturního programu i na řadu stánků s občerstvením. Vstupné na pouť je dobrovolné.

(na snímku nahoře: kapela Buty v současné podobě. Foto Jan Kratochvíl, zdroj archiv skupiny)

ČTĚTE TAKÉ: V letním kině v Žatci se chystá modernizace. Ke koncertům často přijíždějí legendy, letos to bude kapela Lucie

ČTĚTE TAKÉ: Omezení skončila, slavnosti v Postoloprtech se vrátí k červnovému termínu. Jednou z kapel budou Plavci

ČTĚTE TAKÉ: Noční úder vody: zahynulo více než tři sta lidí. Katastrofě na Blšance je věnována neobvyklá výstava v muzeu