Koncert Mňágy v Kryrech: fanoušci z větší dálky mohou na Podbořansku i přespat

Kryry, Podbořansko – Do koncertu Mňágy a Žďorp zbývá už jen poslední týden. Oblíbená kapela vystoupí v sobotu 2. dubna v sokolovně v Kryrech. Koncert začne ve 20 hodin, sál bude otevřen pro návštěvníky již od 18 hodin.

V Ústeckém kraji bude Mňága letos jen na dvou místech

Populární Mňága, kapela z moravského Valmezu, po dvou letech covidových omezení zahajuje právě v těchto dnech své klasické svobodné plnohodnotné jarní koncertní turné, na jaká byli fanoušci zvyklí v dobách před příchodem pandemie. V Ústeckém kraji ovšem budou moci zájemci vidět kapelu při vystoupení pouze na dvou místech, jinak je většina koncertů nasmlouvána do jiných regionů. „V rámci kraje bude kapela letošní rok hrát a zpívat jen u nás v Kryrech a pak také v Děčíně. Kdo ji chce vidět a nechce se mu cestovat někam daleko, neměl by tedy příliš váhat,“ uvedl pořadatel koncertu v Kryrech Kamil Tesař.

Mňága hraje od 20 hodin a Natřije od 22.00

Druhým hostem koncertu bude východočeská kapela Natřije z Chlumce nad Cidlinou. Určitou zajímavostí je pořadí kapel při vystoupení – jako první bude hrát Mňága od 20 hodin a po ní se svých nástrojů ujmou kluci rockeři z Natřije od 22 hodin. Soubor z Chlumce, který hraje pop-punk a už natočil i klip pro TV Óčko, tedy rozhodně nebude žádnou „předkapelou“.

Sokolovna bude otevřena už od 18 hodin, po koncertu ještě bude možné v ní posedět a popovídat

„Hudební produkce v sokolovně bude probíhat od 20 do 24 hodin. Po půlnoci ještě zůstane nějakou dobu otevřeno, fanoušci mohou posedět a popovídat si při volné zábavě,“ vysvětlil Kamil Tesař. Pokud by někdo z fanoušků cestoval z větší vzdálenosti a měl zájem o nocleh v regionu, možnosti jsou podle něj připravené v Podbořanech. „Možnosti přespat ve městě jsou, lepší je domluvit si je případně dopředu. Pro převoz z Kryr do Podbořan budeme mít k dispozici nasmlouvané taxíky,“ dodal pořadatel.

Vstupenky se dají koupit v předprodeji

Vstupenky na koncert jsou stále k dispozici v předprodejích, zájemci je seženou například v budově knihovny v Kryrech nebo přes internet ZDE na portálu ticketstream.cz. Předprodej končí v pátek 1. dubna, následující den při koncertu budou lístky k dostání už jen v sokolovně, pokud se nevyprodají předem. V předprodeji je nyní vstupenka pro dospělého návštěvníka za 350 korun, na místě v den koncertu bude za 400 Kč. Děti a lidé s průkazy ZTP mají slevu, lístek pro ně je za dvě stovky.

(na snímku nahoře: Tohle bude pořádná hudba, nebudeme z toho dělat žádný hokej, vzkazuje fanouškům do Kryr kapela Mňága a Žďorp. Foto archiv pořadatelů)

ČTĚTE TAKÉ: Kultura po dlouhé pauze ožívá. V Kryrech vystoupí Mňága a Žďorp, lístky už se prodávají

ČTĚTE TAKÉ: Koncert v Kryrech se blíží a zájem stoupá. Fanoušci jen za první týden koupili už šestinu lístků

ČTĚTE TAKÉ: Omezení skončila, slavnosti v Postoloprtech se vrátí k červnovému termínu. Jednou z kapel budou Plavci