Jakubové mají svátek, je čas na letní poutě. Zábava je připravena v Cítolibech i ve Vroutku

Lounsko, Podbořansko – Prázdniny jsou skoro v polovině, a to je přesně ten správný a tradiční čas na veselice a poutě ke svátku svatého Jakuba (25.7.). V okrese Louny proběhnou nyní o víkendu hned dvě oblíbené letní „jakubské“ akce, jedna v Cítolibech u Loun a druhá ve Vroutku u Podbořan. V Cítolibech se bude například vzpomínat na Waldemara Matušku, ve Vroutku bude jedním z velkých taháků vystoupení kapely Žlutý pes s Ondřejem Hejmou, legendy devadesátek.

Country a grilovačka, to je paráda

Na obou místech začíná shodně zábava už dnes, v pátek večer (22.7.) a hlavním dnem slavností potom bude sobota s bohatým celodenním programem. V Cítolibech v Dělnickém domě bude v pátek hrát bluegrassová kapela Testament, a to od 17 hodin. Očekává se pěkné počasí, a tak akce proběhne venku v zahradě. Koncert s taneční zábavou potrvají až do půlnoci a jsou spojené i s další příjemnou činností – grilováním. Návštěvníci se mohou těšit na opravdovou letní pohodu.

Energie od čtyř rockových kapel

Ve Vroutku začne Jakubské léto v pátek od 17.30 v areálu Myslivny, kde postupně vystoupí čtyři regionální rockové kapely – Pjena, Full Time, Hlavolamy a Definitivní Ententýk. Návštěvníci při rázné muzice načerpají energii na další den, kdy bude 17. ročník Jakubského léta pokračovat.

Walda Matuška, herci, zpěváci, ohňostroj…

Hlavním dnem poutí a zábavy bude na obou místech sobota 23. 7. V Cítolibech bude program slavnostně zahájen ve 13 hodin na náměstí. Cítolibská svatojakubská pouť potom během odpoledne nabídne Poctu Waldemaru Matuškovi, pohádky a soutěže pro děti, show herců Romana Štabrňáka a Ernesta Čekana, vystoupení zpěváků Jiřího Zonygy a Kláry Vojáčkové, koncert kapely Golf a závěrečný ohňostroj. Na neděli je připravena ještě poutní mše svatá v kostele svatého Jakuba od 16 hodin.

Perutě, Žlutý pes, mnoho akcí pro děti…

Také ve Vroutku proběhne církevní svátost, a to v sobotu od 11 hodin v kostele svatého Jakuba Většího. Vysvěcen při ní bude jeho oltář, slavnost doplní i menší komorní hudební a taneční program. Od 14 hodin potom bude následovat zábava opět v areálu Myslivny. Postupně vystoupí kapely Blues Gin, Perutě, Žlutý pes, All right Band. Připraveno je také vystoupení imitátora, program se zvířaty i pouťové atrakce pro děti, kouzelník, mobilní planetárium, po setmění také ohňová show.

(ilustrační foto nahoře: pixabay.com)

ČTĚTE TAKÉ: Letní kino se přesouvá do Postoloprt. Program na celý víkend je bohatý, patří k němu i živé koncerty a zábava v duchu středověku

ČTĚTE TAKÉ: Socha z Velikonočního ostrova, křišťálová lebka. Zajímavá výstava na Novém Hradě nabízí světové záhady. Už jen posledních pár dní!

ČTĚTE TAKÉ: Lidé vzpomínali na památku Jana Husa na hradě Krakovci. Autobus přivezl účastníky i z Loun, Žatce a Podbořan