Unikátní festival Dead Shall Rise: fanoušci se sejdou v Lužné u Rakovníka poslední víkend v srpnu

Rakovnicko, Lounsko – V Lužné u Rakovníka se proklatě rychle blíží termín očekávaného a unikátního mezinárodního grind-metalového festivalu pod širým nebem s názvem Dead Shall Rise open air 2023. V pěkném přírodním prostředí u fotbalového hřiště s dostatkem laviček, stínu stromů i s tanečním „parketem“ pod pódiem proběhne festival už příští víkend, v sobotu 26. srpna. „Brány areálu se otevřou ve 13 hodin a první kapela začne hrát od 14.00,“ informoval Vít „Květák“ Malý, pořadatel festivalu.

Vystoupí třináct kapel, české i zahraniční

Vstupenky se prodávají již od konce května a mezi fanoušky je o festival zájem. Všechny lístky, které byly určené do předprodeje, už jsou vyprodány. Další budou k dispozici ještě na místě u vstupu do areálu. „V něm je ještě dostatečná kapacita míst,“ uvedl Vít Malý. Přenocování bude možné ve vlastních stanech na vyčleněném místě v areálu a bude zdarma. Na festivalu vystoupí celkem 13 kapel, některé jsou z domácí scény, jiné přijedou ze zahraničí, například z Německa, Polska, Slovenska či Španělska. Kompletní přehled kapel i jejich profily si můžete prohlédnout ZDE.

Pivo Bakalář a bohatá nabídka občerstvení

Na co se návštěvníci kromě řízné muziky ještě mohou těšit? „Na místě bude bohatá nabídka občerstvení, pivo od rakovnického Bakaláře, široký sortiment alko i nealko nápojů. K jídlu budou v nabídce jak klasiky typu klobása, párek v rohlíku, guláš, tak i třeba bramboráky, nakládaný hermelín nebo boršč. Na své si přijdou jak milovníci masa, tak i lidé vyznávající zdravý vegetariánský styl. I pro ně budě hodně pokrmů na výběr a ani oni nemusí přijít o guláš – pro zájemce bude k dispozici i ze sójového masa,“ vysvětlil některé zajímavosti Vít Malý. Pořadatelé dokonce mysleli i na malé děti, pokud se mezi návštěvníky nějaké objeví jako „doprovod“, a připravili pro ně skákací hrad.

Pohodová a přátelská atmosféra

Fanoušci si budou moci na místě koupit i suvenýry, například festivalové triko nebo i nahrávky a různý „merch“ od jednotlivých kapel. Akce se uskuteční v příjemném areálu fotbalového hřiště „Na Mlatě“ na okraji Lužné u Rakovníka, která leží jen malý kousek od dálnice D6 Praha-Karlovy Vary. „Na Dead Shall Rise můžete očekávat pohodovou a přátelskou atmosféru, která je pro tento hudební styl typická stejně tak jako rychlá a „tvrdá“ muzika. Pohled na grind core bubeníky v akci je zážitek sám o sobě… Přijďte se přesvědčit! Těšíme se na všechny návštěvníky,“ vzkázal Vít Malý, který i sám účinkuje jako kytarista a zpěvák v jedné z kapel, jež se představí na festivalu.    (PR)

ČTĚTE TAKÉ: Festival Dead Shall Rise odhalil mezinárodní line-up

VIDEOPOZVÁNKU najdete ZDE

(na snímcích: areál Na Mlatě v Lužné u Rakovníka, přípravy pro festival – plachty pro pódium, trička jako možnost suvenýru a úplně dole plakát události. Foto pořadatelský tým)