Ať žijí strašidla! V divadle v Žatci ožije Leontýnka a rytíř z Brtníku

Žatec – Co dělat o pošmourné listopadové sobotě, jaký program vymyslet pro děti a rodinu? Kdo má rád starší a velmi úspěšný český film Ať žijí duchové! z dílny pánů Svěráka a Lipského, ten si určitě přijde na své v sobotu 4. 11. v Městském divadle v Žatci. Na jevišti znovu „ožije“ Leontýnka, hrad Brtník, rytíř Brtník z Brtníku a další důvěrně známé postavy. Námět z filmu zpracoval nový umělecký spolek s názvem Divadlo Star do formy muzikálu pro celou rodinu. Představení s mírně pozměněným názvem Ať žijí strašidla! začíná v žateckém divadle od 18 hodin. Vstupenky jsou stále ještě k dispozici.

Scénář původního filmu napsal Zdeněk Svěrák, točilo se na Krakovci

„Je to muzikál plný chrabrých dětí, tvrdohlavých dospělých a přátelských duchů. Hrad Brtník se hemží samými nadpřirozenými záhadami, ale i dobrou náladou, vezměte děti a přijďte ho s celou rodinou prozkoumat! Těšíme se na vás!“ vzkazuje divákům David Kastl, umělecký ředitel a vedoucí produkce Divadla Star, který je i jedním z režisérů muzikálového zpracování uvedené pohádky. Původní film vznikl v roce 1977, autorem scénáře je Zdeněk Svěrák, ve snímku hrály tehdejší legendy jako Jiří Sovák nebo Vlastimil Brodský a film je zajímavý i tím, že se natáčel v blízkosti našeho regionu: na hradě Krakovci u Rakovníka.

Nový muzikál je úspěšný, jen za říjen a listopad má osm představení

V novém zpracování příběhu pro divadelní pódia hraje sedmnáct herců, muzikál režírují Iva Džavan a David Kastl. O muzikál Ať žijí strašidla mají diváci i pořadatelé zájem, jenom za říjen a listopad Divadlo Star odehrálo či má ještě nasmlouváno celkem osm představení tohoto příběhu na různých místech v celé ČR. Jinak divadlo má v repertoáru i další díla, například Princezna ze mlýna, Líný Kuba, holé neštěstí, Kouzlo Vánoc. Na konec listopadu chystá premiéru komedie s názvem Taková (ne)normální novinka – uskuteční se v klubu Klamovka v Praze.

Divadlo Star vzniklo na začátku roku 2022, hledá i nové členy

Divadlo Star je nový umělecký soubor, jenž vznikl v únoru 2022 v Praze. V souboru je nyní více než dvacet herců a hereček. Pokud by někdo chtěl zkusit štěstí v tomto uměleckém oboru, může se přihlásit vedení divadla, například i zde na jejich stránkách. „Naši partu stále rozšiřujeme, pokud máte zájem zkusit herectví, ozvěte se nám, domluvíme si schůzku a kdo ví, třeba právě vám pomůžeme splnit sen,“ říká David Kastl. Divadlo Star jako začínající soubor má nyní v repertoáru hlavně pohádky a muzikály pro děti, ale připravuje už i muzikály a představení pro dospělé, jedním z nich bude zmíněná premiéra „Rodinky“. „Snažíme se, aby každý divák odcházel z představení s úsměvem, pěkným zážitkem a pocitem radosti a štěstí. O tom celé divadlo a celé naše snažení je!“ vysvětluje nadšený režisér.

Vstupenky pro představení v Žatci se dají koupit přes internet

Představení rodinného muzikálu Ať žijí strašidla! začíná v Městském divadle v Žatci v sobotu 4. listopadu od 18 hodin. Zájemci s předstihem mohou koupit vstupenky ZDE, nejmenší děti do dvou let mají vstup bezplatný. Přejeme hezký zážitek!     (PR)

(na snímcích: herci při zkoušce „Strašidel“ a dole plakát na žatecké představení. Foto Divadlo Star)