Vysmátý léto slaví 20 let a mění svou tvář!

Kadaň – Oblíbený festival Vysmátý léto klepe na dveře, uskuteční se už 22. června 2024. Patří k nejoblíbenějším a největším akcím Ústeckého kraje, sjíždějí se na něj fanoušci ze širokého okolí včetně Prahy. Každoročně se koná v malebném prostředí přímo pod kadaňským hradem. Letos oslaví toto oblíbené setkání své 20. narozeniny – a to zcela novou dramaturgií festivalu, kterou přinášejí noví promotéři. Za dobu svého fungování se pod hradem vystřídala celá škála hudebních uskupení a umělci se rádi do Kadaně vraceli. Vysmátý léto v novém kabátě představí Kontrafakt, Ektora, Bena Cristovaa, Yzomandiase s Nik Tendem, Emmu Smetanu & Jordana Haje a mnoho dalších.

Fanoušci mohou vyhrát i zájezd na Bali

Dvacátý ročník přináší rok změn. V programu se noví promotéři rozhodli zaměřit více na současnou hudební scénu a pozvali umělce rapové a popové scény. Slavit se bude už od rána a pořadatelé Miroslav Kanči a Jan Toman, kteří se rozhodli navázat na tradici festivalu, slibují velkolepý zážitek. A jako zajímavý dárek pro fanoušky připravili i exkluzivní soutěž o týdenní pobyt na Bali ve Villa Zoja Bali. Výherce bude vyhlášen v rámci festivalového dne.

Nový celistvý zážitek, uvádějí pořadatelé

„Jako rození Kadaňáci, účastníci dvanácti posledních ročníků a kamarádi bývalých majitelů a zakladatelů, jsme nabídku na převzetí festivalu nemohli odmítnout. Prvotní nápad posunout festival jiným směrem se jim líbil a to, s čím jsme vyšli ven, je důkazem naší vize. Ač je pro nás organizace festivalu něco nového, cítíme důležitost projektu a s celým naším týmem se těšíme na vrcholný den 22. 6. 2024. Věříme, že návštěvníci ze všech koutů republiky budou více než spokojeni s novým celistvým zážitkem,“ uvádí nastupující promotér Miroslav Kanči.

Cristovao, Barracuda, Kontrafakt s Rytmusem… a mnoho dalších

Zůstávají dvě festivalová pódia. Hlavní stage představí mladou zpěvačku s osobitým projevem Annabelle, držitelku Ceny Anděl v kategorii Objev. Společně vystoupí populární hudební pár Emma Smetana & Jordan Haj nebo rappeři Yzomandias a NikTendo, kteří patří k nejstreamovanějším umělcům. Dále jedna z nejvýraznějších osobností české hudební scény Ben Cristovao, dlouhodobě nejúspěšnější rapper Ektor, ostravský rapper Sergei Barracuda, jeden z nejvyhledávanějších mladých talentů zpěvák Sofian Medjmedj, který je označován za naději českého popu. Celým festivalem provede moderátor Milionovey. Hlavní hvězdou bude slovenské hip-hopové uskupení Kontrafakt – Rytmus, Ego a Anys. Celý večer pak uzavře DJ Manene.

Vstupenky je možné koupit v předprodeji

Druhá stage přinese DJ’S line up, kde se návštěvníci mohou těšit na sety dýdžejů Kharma a Spirit. Nebude chybět ani chill zóna, která se otevře v prostředí krásné náplavky. Mediálním partnerem festivalu je Evropa 2. Vstupenky jsou již v prodeji v síti GoOut.cz. Zakoupit lístky je možné i v kulturním informačním centru v Kadani. Všechny potřebné informace a další zajímavosti najdete ZDE na webových stránkách festivalu. „Těšíme se na všechny návštěvníky, určitě přijďte, bude to stát za to!“ vzkazují pořadatelé Vysmátýho léta 2024.   (PR)

(na snímku nahoře: Spokojení fanoušci na jednom z minulých ročníků oblíbeného hudebního festivalu v Kadani. Foto archiv pořadatelů)