Se zastupiteli se můžete i pořádně zasmát. Třeba tento týden v Podbořanech

Podbořany – V době, kdy v mnoha městech a obcích nově zvolení zastupitelé svědomitě skládají své sliby a vrcholí jejich náročné úsilí vybrat ze svého středu nového starostu či starostku, může být pro lidi, sledující komunální politiku, ale kteří zároveň mají rádi i kulturu, zajímavým odlehčením divadelní komedie s vtipným názvem Zase (ti) tupitelé. Ve svém repertoáru ji má divadelní spolek Ochotníci Ostrov a zájemci ji mohou vidět tento týden ve čtvrtek (27.10.), den před státním svátkem, v Kulturním domě v Podbořanech.

Oslňující repertoár doplul až do Podbořan

Autorem hry je Petr Tomšů, režisérem „principál“ ochotníků Jan Mareš. Komedie plná nadsázky, skvělých dialogů a vtipných situací pojednává o tom, „co vše se může přihodit při zasedání obecního zastupitelstva v jedné nejmenované obci“, jak uvádí sám divadelní spolek Ochotníci Ostrov na svých stránkách. Humor a nadsázka jeho členům nechybí ani v oblastech mimo vlastní představení. Umějí si dobře vystřelit i sami ze sebe, takže jednu z rubrik na svém webu pojmenovali slovy „Náš oslňující repertoár“ a pozvánku na sociální síti zase doplnili textem: „Už je to tak – naše pověst doplula až do Podbořan.“ Úspěšná komedie o slastech a strastech zastupitelského života a schůzování měla premiéru v červnu 2019.

Ochotníci Ostrov obnovili pravidelnou uměleckou činnost souboru před třiceti lety

Ochotníci Ostrov působí pod patronací kulturního domu v nedalekém Ostrově na Karlovarsku, který je jejich „domovskou scénou“. Ochotnické divadlo má v Ostrově tradici už od počátku 19. století. Pravidelná činnost ochotnického souboru při kulturním domě byla po předchozí delší přestávce obnovena v roce 1991 a od roku 2017 má soubor nynější stručný, jasný a výstižný název Ochotníci Ostrov. Představení v Podbořanech začíná ve čtvrtek v 19 hodin.

(na snímcích: spolek Ochotníci Ostrov při představení Zase (těch) tupitelů letos v březnu. Foto archiv spolku)