Pohodový rockový víkend na Podbořansku: v Kryrech bude v pátek řádit Brutus a ve Vroutku se v sobotu chystá křest nového CD od domácí kapely Full Time

Podbořansko – Fanoušci rockové muziky si o nadcházejícím víkendu přijdou na své na Podbořansku. V Kryrech už v pátek vystoupí oblíbená legenda, kapela Brutus, a v sobotu jen o kousek dál ve Vroutku zase bude skupina Full Time, čím dál úspěšnější hardrocková formace přímo z Podbořanska, křtít své nově vydané album s názvem V okovech.

Mňága, festival a teď Brutus

Koncert kapely Brutus v Kryrech pořádá Kamil Tesař, pro nějž to bude poslední letošní hudební akce, kterou připravil pro fanoušky. V dubnu přivedl do Kryr další legendu, moravskou Mňágu a Žďorp, v srpnu uspořádal festival Manic Fest v kryrském letním kině s větším počtem hudebních skupin. „Teď se lidé mohou těšit na Brutus. To je česká rocková skupina, která pro svůj styl razí termín ,pravý bigbít´. Vznikla už v 60. letech v Rakovníku, tehdy ještě pod jménem Mandragora. V době normalizace musela několikrát pozastavit činnost. Její skladby se objevily i v některých filmech či seriálech, například Indiánské léto, Comeback, Okresní přebor,“ popsal několik zajímavostí Kamil Tesař.

Koncert je čtyřhodinový, bude to pořádná porce hudby

Skupina Brutus vystoupí v sokolovně v Kryrech v pátek 30. září od 20 hodin. „Sál sokolovny bude otevřený už od 19.30. Fanoušci se mohou těšit na pořádný nářez a poctivý příděl hudby, koncert je čtyřhodinový. Těšíme se na všechny návštěvníky i na dobrou muziku!“ vzkázal Kamil Tesař.

Nové album s deseti písničkami a fotkou u kostela ve Vroutku

A dobrá řízná a melodická rocková hudba bude pokračovat také v sobotu 1. října. Ve Vroutku se chystá křest nového CD, alba s deseti písničkami, které letos vydala skupina Full Time, jež sídlí přímo v našem regionu – hudebníci jsou z Podbořan a z Vroutku. Nové album má název V okovech, obsahuje pěkné melodické skladby se svěžím zvukem kytar, bicích a pohodovou atmosférou. Muzikanti Václav Bláha, Pavel Horský, Pavel Kolář a Milan Štefánik se na obal pro nové CD nechali vyfotit v prostředí u kostela ve Vroutku, pěkné umělecké snímky pořídila Laurencia Helásková, fotografka z Podbořan.

Kromě domácích Full Time bude dalším hostem také kapela Hlahol

Kapela Full Time hraje pro dobrou náladu lidem na Podbořansku i jinde v ČR už zhruba patnáct let, v létě vystoupila také třeba na podbořanském náměstí jak při červnových slavnostech, tak při zářijové oslavě 150 let hasičů ve městě. Vystoupila i v Kryrech na už zmíněném festivalu Manic Fest. „Na koncertech hrajeme vlastní tvorbu a všem našim členům je od 51 do 64 let, takže sami sebe zařazujeme do kategorie Old Rock,“ smějí se sympatičtí muzikanti. Hudební večer v Kulturním domě ve Vroutku, spojený i se křtem nového CD, začne v sobotu ve 20 hodin. Kromě „domácích“ Full Time jako další host vystoupí také jejich kolegové a kamarádi – rocková kapela Hlahol z Teplic.

(na snímku nahoře: kapela Full Time rozdává bigbítovou pohodu na „domácím“ podbořanském náměstí při letošních letních slavnostech. Foto Laurencia Helásková)