V Ročově u kláštera proběhne oblíbená pouť. Začíná v neděli ráno

Ročov – Tradiční oblíbená pouť je připravena na nadcházející víkend v Ročově. Uskuteční se v neděli (18. 8.) ve známém klášteře v Dolním Ročově a jeho nejbližším okolí. Program začíná již v 9 hodin a potrvá až do odpoledne.

Hudba, mše, zábava…

Hudba k dobré náladě začne hrát na návsi u kláštera s kostelem v neděli v 9 hodin. Od 10 začne uvnitř památky slavnostní poutní mše. Po skončení od 11.45 začne tradiční „civilní“ pouť se zábavným programem pro všechny návštěvníky. Hrát a zpívat na návsi bude Duo Taurus, na místě bude mnoho stánků s občerstvením i dostatek lavic a stolů k posezení a popovídání.  Atrakce jsou připraveny i pro děti, například skákací hrad a další prvky.

Krásné údolí je připravené, říká starosta

„Děkuji zaměstnancům naší obce, kteří si v posledních dnech opravdu ,mákli´a i přes velké horko skvěle připravili náves v poutním údolí. Pro návštěvníky je již vše připraveno, máme zábavu pro dospělé i pro děti, krásné poutní místo a hudba již na vás čekají, těšíme se na všechny, přijďte!“ vzkázal starosta Ročova Vojtěch Václav Pour.

Tradice byla obnovena před čtyřmi roky

Tradice pouti u kláštera v Dolním Ročově byla nějakou dobu přerušena, ale nyní je znovu obnovena – první „obnovená“ pouť proběhla před čtyřmi roky. Předloni při této příležitosti dostaly požehnání i tehdy nové symboly Ročova – vlajka a znak.

(na snímku nahoře: klášter v ročovském údolí v roce 2020, kdy probíhala rekonstrukce jedné z věží. Uvnitř památky i venku v jejím nejbližším okolí bude v neděli probíhat obnovená pouť. Foto Libor Želinský)