Fenomenální Karel Gott odešel před čtyřmi lety. Zpíval i na Dočesné v Žatci, teď bude mít v divadle zajímavou vzpomínku

Žatec, ČR – První říjnový den uplynuly čtyři roky od úmrtí fenomenálního Karla Gotta, který je i dodnes stále zřejmě nejznámějším a nejpopulárnějším zpěvákem v české a československé historii. Kdo měl osobnost „Mistra“ a jeho písničky rád, může na ně nyní během října zavzpomínat při zajímavém koncertě v Městském divadle v Žatci. Karlovy hity bude zpívat mladý umělec Kristián Alexandr Šebek, jemuž někteří lidé v komentářích píší, že má úžasný hlas podobně jako věhlasný Karel Gott. Koncert má název „Můj vzor božský Karel“.

Koncertní vzpomínka na Mistra je u lidí oblíbená

Kristián Šebek se narodil v Brně, letos v dubnu mu bylo 24 let, oba jeho rodiče jsou z divadelního a uměleckého prostředí. Od šesti let se věnuje zpěvu, v minulosti jako teenager účinkoval coby zpěvák i v soutěži Česko Slovensko má talent. Jeho koncertní šňůra se vzpomínkami na Karla Gotta je u lidí oblíbená, jenom do konce letošního roku proběhne v celé ČR ještě zhruba patnáct jeho koncertů, věnovaných poctě fenomenálnímu zpěvákovi, další budou pokračovat i v lednu.

V Žatci je koncert připraven na 12. října, více než polovina lístků už je prodaná

V divadle v Žatci se koncert uskuteční 12. října od 19 hodin. Aktuálně je k dispozici volných ještě zhruba sto vstupenek, které se prodávají za 350 korun. Kolem 150 lístků už je prodáno (údaje platily v neděli 1. října cca ve 12 hodin, pozn. red.). Zpěváka Kristiána Šebka, který má velmi podobnou barvu hlasu jako Karel Gott, při koncertu doprovází třináctičlenný hudební orchestr.

Karel Gott uměl zpívat i v latině a maďarštině

Karel Gott se narodil v červenci 1939 v Plzni a zemřel 1. října 2019 v Praze ve věku 80 let. Měl velký umělecký talent, zpíval skladby všech hudebních žánrů, kromě hudby se věnoval i výtvarnému umění – maloval obrazy. Během své kariéry vydal skoro 300 hudebních alb v Československu, v ČR i v mnoha zemích v zahraničí. Dokázal zpívat nejen v češtině, ale i německy, anglicky, rusky, dokonce i maďarsky nebo latinsky. V anketě Zlatý slavík a později Český slavík získal na základě hlasů fanoušků 42 vítězství jako nejoblíbenější zpěvák daného kalendářního roku. Celkově nazpíval kolem 2500 písní, uvádí Wikipedie. I u německého publika patřil mezi nejpopulárnější umělce a jeho nahrávky jsou i dnes v první pětici nejprodávanějších zpěváků na německém trhu v historii země.

V Žatci vystoupil na Dočesné v roce 2007, tehdy za ním přijelo mnoho fanoušků i z Německa

V Žatci Karel Gott vystoupil před publikem naposledy zřejmě v roce 2007, tehdy mu bylo 68 let. Slavný zpěvák měl koncert na jubilejní Dočesné na pódiu na náměstí – slavnosti chmele tehdy měly 50. ročník. Byla to velká událost, jen kvůli Karlu Gottovi přijelo na Dočesnou se podívat velmi mnoho lidí i z Německa. Další zajímavostí je, že Karel v Žatci nejen zpíval, ale ve stejné době začala v Křížově vile i výstava jeho obrazů, kterou umělec pár hodin předtím na místě osobně zahájil a podepisoval se fanouškům.

(na snímcích shora dolů: koncerty k poctě Karla Gotta, zpěvák Kristián Šebek a dole Karel Gott v roce 2015. Foto tým pořadatelů – Lubor Mrázek /2/ a wikipedia.cz – David Sedlecký /1/. )