Most z Loun vedoucí směrem na Zeměchy se začne opravovat. Rychlost bude omezena jen na 50 km/h

Louny – Na silničním mostě, který jako mimoúrovňový překlenuje hlavní tah D7 na západním okraji Loun, se chystají omezení. Přes most vede výjezd z Loun směrem na Zeměchy, Lipenec a Žatec. Omezení teď potrvají přibližně dva měsíce, vozovka bude zúžená a maximální rychlost bude omezena jen na 50 km/h.

Na mostě se chystá oprava, v odborné stavební terminologii půjde o výměnu dilatačních uzávěrů. Práce a s nimi související omezení mají začít už příští týden – v úterý 15. října. Potrvají potom přibližně dva měsíce, až do 15. prosince. Vyplývá to z veřejné vyhlášky, kterou tento týden k situaci vydal Krajský úřad Ústeckého kraje. Omezení mohou být i o něco kratší, záležet bude na rychlosti postupu prací. „Přechodné dopravní značení v lokalitě bude umístěno pouze po dobu trvání prací. Po ukončení prací nebo po uplynutí určeného termínu bude neprodleně odstraněno,“ uvádí text vyhlášky.

Most je dlouhý přibližně dvě stě metrů, z obou stran na něj navazují dvě kruhové křižovatky. Omezení skončí nejpozději letos v prosinci. Ke změnám, přechodnému snížení rychlosti a dopravnímu značení vydala souhlasné stanovisko také Policie ČR, její dopravní inspektorát.

(na snímku nahoře: most přes hlavní tah D7 na západním okraji Loun. Snímek je z doby rozšiřování obchvatu na čtyřpruhovou dálnici. Foto Mapy.cz)

ČTĚTE TAKÉ: Lidl, Penny, Kaufland, doprava… Lidé v Lounech si povídali se starostou při besedě na výstavišti

ČTĚTE TAKÉ: Jednosměrný průjezd v centru Loun začne platit přibližně od října. Žatecká brána bude otevřena jen pro vjezd, opačně to nepůjde

ČTĚTE TAKÉ: V Poděbradově ulici v prostoru u ZUŠ Louny vznikne trvalý kruhový objezd