Zápisník alkoholičky: Film s Terezou Ramba, o kterém se nyní hodně mluví, uvádějí kina v Lounech, Žatci i Podbořanech

Louny, Žatec, Podbořany – Tereza Ramba, dříve známá i pod dívčím jménem Tereza Voříšková, sklízí pochvalné ohlasy za svůj herecký výkon v novém filmu Zápisník alkoholičky. Někteří odborníci a média už i naznačují, že by za něj mohla být nominována na cenu Český lev. Film natočil režisér Dan Svátek, na začátku července měl premiéru na festivalu v Karlových Varech a tento týden také v pražské Lucerně a dalších kinech. Zájemci ho v těchto dnech mohou vidět i v Lounech, Žatci a Podbořanech.

Velká herecká výzva

Tereza Ramba (35) do role dala všechno, co mohla a uměla, jak uvedla tento týden při premiéře filmu v Lucerně. Oholila si i část vlasů, při opilecké psychóze musela hrát i nahá, emoce a přesvědčivost z její role úplně vycházejí. Tereza dříve hrála například princezny v pohádkách nebo různé sympatické mladé dívky (třeba v seriálu Znamení koně), teď na ni čekala velká herecká výzva v podobě drsné a syrové role a pod vedením režiséra ji odehrála skvěle.

Režisér Dan Svátek dříve točil o tématu mužů-alkoholiků také v léčebně v Petrohradě u Podbořan

Režisér Dan Svátek se k tématu alkoholiků a alkoholismu v rodinách, což je v ČR stále velký společenský problém, vrátil už podruhé. Poprvé to bylo ve filmu Úsměvy smutných mužů podle předlohy spisovatele Josefa Formánka, autora z Ústí nad Labem, který má se závislostí na alkoholu i osobní zkušenost. Velká část tohoto filmu se v roce 2017 natáčela v areálu léčebny v Petrohradě u Podbořan. Hlavní roli tehdy ztvárnil David Švehlík.

Nyní se režisér zaměřil na problém alkoholismu u žen

Zatímco Úsměvy se týkaly spíš alkoholiků-mužů, nyní režisér zaměřil pozornost na problematiku alkoholiček-žen a s nimi i celých širších rodin, které tento problém výrazně zasahuje a negativně ovlivňuje. I tento nový film vznikl podle knižní předlohy, námětem byla kniha Michaely Duffkové, která otevřeně popisovala své potýkání s alkoholem. Kromě Terezy ve filmu hrají také například Martin Finger, Oskar Hes, Miroslav Hanuš, Jan Plouhar a další známí herci.

Film je možné vidět v Lounech, Žatci i Podbořanech

Nový film mohou vidět i lidé v našem okrese. V pátek 12. 7. ho shodně uvedou Kino Svět Louny, Letní kino Žatec i letní kino na koupališti v Podbořanech. Letní kino v Žatci pak chystá další jeho představení ještě také na 1. srpna. Kino Svět Louny nyní bude promítat Zápisník alkoholičky celkem v deseti termínech od 12. do 30. července.

(na snímku nahoře: Tereza Ramba v novém filmu Zápisník alkoholičky. Foto štáb filmu)

ČTĚTE TAKÉ: Byl jsem jediný, kdo ve filmu Zátopka předběhl, směje se Petr ze Žatce. Zahrál si v nejlepším snímku roku o slavném sportovci

ČTĚTE TAKÉ: Postava plná lásky k filmům. Jan Jíra z Loun dostal Českého lva za celoživotní přínos kinematografii

ČTĚTE TAKÉ: Sympaťák Stanislav Majer: narodil se v Lounech, bydlel v Hříškově, pracoval jako truhlář a číšník. Teď je z něj skvělý herec