V Ročově přivítali nové občánky, převahu měli chlapečci

Ročov – Čtyři malé chlapečky a jednu holčičku, narozené v několika posledních měsících, přivítali „do svých řad“ zástupci městyse Ročova. V kulturním domě proběhlo v samém závěru září tradiční vítání občánků. Maminky dostaly květinu, novorozené děti i jejich rodiny další drobné dárky.

„Celkem jsme pozvali osm rodin s nově narozenými dětmi, na slavnost jich přišlo pět. Potěšilo mě, že kromě samotných rodičů se zúčastnilo i velké množství dalších příbuzných ze širší rodiny a také hodně kamarádů,“ popsal atmosféru Vojtěch Václav Pour, starosta Ročova.

Starosta a další pracovníci ročovské radnice předali dětem a rodičům dárky, popřáli hodně zdraví, spokojenosti, trpělivosti a radosti s dětmi a při jejich výchově. „Všem novým občánkům přeji hodně radosti a spokojenosti v životě a věřím, že i později, až vyrostou, také i dál spojí svou budoucnost s naší obcí,“ uvedl starosta. Poděkoval také i trochu větším dětem a učitelkám a vychovatelkám z ročovské školy, které pro slavnost připravily menší kulturní program.

(na snímcích: vítání občánků v Ročově na podzim 2024. Foto městys Ročov)